Organizatorzy zapraszają lokalnych producentów żywności do zgłaszania swoich produktów do projektu fot.: sxc.hu
W przyszłym roku LGD „Qwsi” wspólnie z LGD Kłodzka Wstęga Sudetów będzie realizować projekt współpracy „Dolnośląskie Smaki”.
Projekt ma na celu promocję lokalnych produktów spożywczych z terenu obu LGD. Organizatorzy zapraszają lokalnych producentów żywności do zgłaszania swoich produktów do projektu (mogą to być zarówno pojedyncze nieprzetworzone produkty – np. jabłka, jak i przetworzone – np. dżem).
W ramach projektu lokalni producenci będą mogli bezpłatnie uczestniczyć w krajowych targach spożywczych, m.in. w Poznaniu. Uczestnicy projektu będą mogli wziąć udział w szkoleniach z technologii żywności prowadzonych przez specjalistów z Uniwersytetu Przyrodniczego.
Ze zgłoszonych produktów Robert Makłowicz przygotuje przepisy na pyszne potrawy, które będą serwowane w lokalnych restauracjach, dlatego do projektu zapraszamy również lokalnych restauratorów.
Wszyscy zainteresowani udziałem w projekcie, powinni zgłosić się do biura LGD „Qwsi”. Więcej informacji można uzyskać telefonicznie – 74 8191 213 lub mailowo: biuro@qwsi.pl
Robert Herdy
REKLAMA
REKLAMA